Erpe-Mere

Contact

Kloosterstraat 31,
9420, Oost-Vlaanderen, Belgium
0499/202133
FabLab Erpe-Mere wil een platform en leeromgeving aanbieden voor alle jongeren, creatievelingen en inwoners van Erpe-Mere waar concepten of ideeën kunnen gerealiseerd worden met de aangeboden infrastructuur en expertise (via workshops en tutorials) van medewerkers.
Daarnaast kan FabLab Erpe-Mere ingeval van infrastructurele integratie in de Sint-Jozefschool van Mere hét middel bij uitstek zijn om gestalte te geven aan doorgedreven STEM -leerlijnen in het curriculum van de ASO, BSO en TSO opleidingen.
Bovendien willen wij een techniek-ankerpunt zijn voor alle basisscholen in Erpe-Mere, met uitwisseling van best-practices en infrastructuur voor techniekonderwijs. Buiten het leerplichtonderwijs wensen wij het fablab ook open te stellen naar kinderen en jongeren die graag met STEM-onderwerpen bezig zijn, en dit zowel tijdens de schoolperiode als daarbuiten.
Tot slot willen we deze plek openstellen aan ambitieuze ondernemers en starters uit de maak- en creatieve industrie, om prototypes te realiseren

Competencies

3D Modelling
3D Printing
CNC Milling
Laser Cutting
Vinyl Cutting